KezdőlapÚj Város lap2015-ös év2015. októberAdjunk teret a találkozásnak Bejelentkezés

Hozzászólások

Adjunk teret a találkozásnak — 1 hozzászólás

  1. Sziasztok!
    Nagyon jó volt olvasni Kati sorait! Jómagam is kilátogattam a Szerzetesek Terére és a résztvettem a Tágas Tér előkészítésében is.
    A Szerzetesek Terén megfogott a sok ember, a nagy sokadalom, hogy milyen sokan “vagyunk”! Ugyanakkor a szerzetesek teljesen normálisan töltötték be a “teret”: volt színpad sok sok zenével, voltak árusok akik a lelki táplálék mellett a testről sem felejtkeztek el (a lekvárok és mézek mellett borok, sör-specialitások is kaphatóak voltak). Sőt a a téren lévő bár is müködött, a jó időben teljesen normális volt egy pohár csapolt sört felhörpinteni. Normálisan lehettünk katolikusok.
    A szegedi rendezvényen jó volt látni a különböző felekezetek tagjait, sőt jószándékú magukat nemhívőnek tartó résztvevők, szereplők sokszínüségét, találékonyságát, talentumait. Szinte a város közepén tettünk tanúságot arról, hogy a Tágas Téren mindenki megtalálhatja a helyét: a munkás, a fizikus, az egyedülálló és a családos, a lelki táplálékra vágyó és a popzene sodrására, a bulizásra vágyó is.
    Úgy érzem, hogy mindkét rendezvénnyel sikerült “belesimulni” Ferenc pápa útmutatásába: kifelé fordultunk!
    Sziasztok!

    Laci