KezdőlapEgyébValentin-görcs Bejelentkezés

Hozzászólások

Valentin-görcs — 1 hozzászólás

  1. Kedves Szerkesztők, Olvasók!
    Valami megragadott Gergő írásában. Mégpedig az, hogy új hagyományok születnek, de inkább a világi eseményeket helyezve fókuszba, és a régi ünnepeinket (mint pl. a közelgő Húsvét) agyonhallgatjuk, vagy ami még rosszabb: nyuszi ünnepé változtatjuk.
    A magam részéről addig nincs bajom az “új” hagyományok nem akarják átvenni vagy épp elnyomni a régieket.
    Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak a magyar állampolgárok kezdeni a frissen munkaszüneti nappá tett Nagypéntekkel??? A szándék -az én értelmezésem szerint – alapvetően helyes. Talán így lehet rövisen megfogalmazni: adjunk lehetőséget arra, hogy az állampolgárok megünnepeljék Nagypénteket. Ez egy keresztény gyökereire büszke országban helyénvaló törekvés. Azonban az 1948-tól 1989-ig kormányzó politikai irányzat az illegalitásba száműzte a keresztény tanítást, ezért ma széles rétegeknek alapvető ismeretei hiányoznak például a Nagypénteki történésekről, a Nagypéntek jelentőségéről. Lehet így “ünnepelni”? Mit fognak tenni ezen felebarátaink az új ünnepen? Lehet, hogy ugyanazt, mint a kérész életű vasárnapi boltzárak idején: ülnek majd A TV vagy a számítógép előtt és semmittevéssel múlatják az időt.
    Számomra ennek a törvénymódosításnak, az új munkaszüneti nap legfontosabb kérdése most ez: Hogy ismertethetjük meg Nagypéntek IGAZI “üzenetét” a felebarátainkkal?
    Ti hogy Látjátok?