Hozzászólások

Mobillal a buszon — 3 hozzászólás

  1. Üdv minden olvasónak!
    Mint üzletember kezdettől fogva él bennem az “akárhonnan” való kommunikáció lehetősége. Az első mobilom egy vállra akasztható, 4 kilós, táska-méretű készülék volt, ma pedig már okostelefonon keresztül vagyok kapcsolatba a barátaimmal és kollégáimmal is.
    Andrea cikke felidézi elöttem a mobiltelefon magyarországi hőskorát, amikor – így visszatekintve többnyire joggal- ‘bunkófon’-nak vagy ‘tahófon’-nak nevezte a köznyelv a mobilt. Ahogy olvasom az írást a készülékméretek csökkentek, a telefonálás kultúrája viszont alig fejlödött.
    A modern eszközök használatát szerintem nem elutasítani kell, hanem megtanulni és ha lehet megtaníttatni másokkal is erre.
    Ebben sokat segíthet az Új Város is!
    Kiváncsian várom a további hozzászólásokat is!
    Viszonthallásra!
    László

  2. Nem èrtek egyet a cikk írójával. Legalább is nem èrtem, mièrt hegyezte ki mondanivalóját a mobiltelefonra. Vègül is mennyivel más, ha egy tömegközlekedèsi eszközön kèt ember egymással beszèlget, s ez èn mint harmadik, ha akarom, ha nem hallom ? Amúgy èn az èrdekes beszèlgetèseket szeretem hallgatni attól, hoigy nem ismerem a másikat, vagy másik feleket. Persze vannak olyan társalgások amit jobb volna nem hallani… Vagyis nèha sokkal jobb lenne a csend. Ha mèrtèkletes a csevely, èn tőlem hadd szóljon. ☺ A sima mobilozásnál sokkal jobban zavar a káromkodás ès a kosz a járműveken. További jó utat !

    • Hű, én pedig nagyon-nagyon egyetértek a cikk írójával. Gyakorlatilag mindenben. Ugyanazokat a kellemetlen tapasztalatokat éltem át, mint ő.
      És egyetértek Emesével is: engem is jobban zavar a kosz és a trágárság. Sőt, az is, ha két utastársam olyan beszélgetést folytat mellettem, amit – Emese szavaival élve – jobb volna nem hallani. Ám nekem az a tapasztalatom, hogy ilyen beszélgetéseket mobilon gyakrabban és hangosabban bonyolítanak az emberek, mint egymás mellett állva vagy ülve.
      Amúgy engem ebben az egész mobiltelefon-kultúrában (kulturálatlanságban?) az zavar a legjobban, hogy egy tárgy, egy kütyü minden fölé tud értékelődni, a tulajdonosa számára a legfontosabbá válik a csöngése pillanatában, még a mellette lévő felebarátnál is fontosabbá. De sokak számára még Istennél is fontosabbá!

      Okti/Kovács Október